Split airconditioning

Vaste airco met een één binnen-unit en één buiten-unit

About

Dit type airco is gesplits in 2 onderdelen: een binnen-unit en een buiten-unit. De buiten-unit zal de koeling voor zich nemen waardoor de binnen-unit een stuk minder geluid maakt. De buiten-unit kan rechtstreeks verankerd worden op de buitenmuur. Hiervoor worden vaak ijzeren houders gebruikt die in de muur verankerd worden.

Deze airco is de ideale oplossing voor jou indien je een centrale ruimte wilt koelen/verwarmen. Ze zijn goedkoper, energievriendelijk en stil. Hoe groter de ruimte, hoe meer vermogen (kW) je nodig hebt. Wij bereken voor jouw situatie het perfect vermogen zodat de airco optimaal zijn werk kan doen en u geen onnodig verbruik betaald.

Het grote voordeel van een split airco ten opzichte van toestellen zonder buiten-unit is dat de binnen-unit een stuk compacter is en het geluid hiervan drastisch gereduceert word. De toestellen zijn beiden met elkaar verbonden door middel van leidingen die doorgetrokken worden in de muur. Aan de buitenmuur word ook een afvoerleiding voorzien voor het water dat ontstaat bij het koelen van de warme lucht.