Multisplit airconditioning

Vaste airco's met een meerdere binnen-units en één of meer buiten-units

About

Dit type airco is in principe hetzelfde als de split airco maar bestaat uit: meerdere binnen-units en één of meer buiten-units.
De werking blijft hetzelfde waarbij één of meerdere buiten-units de koeling voor zich nemen en meerdere binnen-units de lucht verdelen. Omdat we spreken over meerdere units, zowel voor buiten als voor binnen, gaat het hier om een iets complexere situatie. Er moet een doordacht systeem van leidingen voorzien worden zodat alle units optimaal kunnen functioneren en de maximale opbrengst met een lager vermogen behaalt kan worden.

Dit systeem is de ideale oplossing voor U indien U meerdere ruimtes wilt koelen/verwarmen. Dit kan gebruikt worden voor meerdere kantoorruimtes of de living alsook enkele slaapkamers te koelen/verwarmen. Hoe groter de ruimte, hoe meer vermogen (kW) je nodig hebt. Wij bereken voor jouw situatie het perfect vermogen zodat de airco optimaal zijn werk kan doen en u geen onnodig verbruik betaald.

Sommige ruimtes dienen niet of minder gekoeld te worden en bij andere volstaat het om ze af te koelen tot een aangename temperatuur vb. in de slaapkamers. Hierdoor kunnen er binnen-units geplaats worden met een lager vermorgen en dus ook een lager verbruik. Wij gaan voor iedere oppervlakte die gekoeld/verwarmd moet worden een meting doen zodat iedere unit optimaal benut wordt met een hoog rendement. Deze meting geeft ons een duidelijk zicht over de te koelen/verwarmen ruimtes zodat wij samen met U een concreet plan kunnen uitwerken voor de plaatsing.